Via-Pecastel-Logo

TEGELS

Op Marktplaats hadden we een super goede deal gevonden voor antieke vloertegels (70 euro voor 10m2). Er zat één kleine ‘maar’ aan, ze waren net uit een oud huis verwijderd, maar nog niet schoongemaakt. Dit betekent dat de tegels aan de achterkant nog vol zaten met specie, waardoor ze niet direct gelegd kunnen worden. Een extra klusje voor ons dus.

De specie is super hard, en je moet echt oppassen om niet nét op de verkeerde plek of te hard te slaan, want dan breekt de tegel. Zoals ik vooraf al had verwacht: Het is een flinke uitdaging, en de eerste tegel waar ik mee aan de slag ben gegaan is inderdaad gesneuveld. Maar in een middagje met de hamer, beitel, multitool én slijptol aan de slag te zijn geweest is het resultaat… 12 schone tegels!

Nog maar 9,25 m2 te gaan. 😉

Leave a comment