Via-Pecastel-Logo

Tomaten & Geitenkaas Taart

TUIN

  • Tomaten (+/- 10 stuks)
  • Tijm
  • Microgroenten

SUPERMARKT

  • Geitenkaas
  • Creme Fraiche
  • Pijnboompitten
  • Balsamico
  • Hartige Taart Deeg

Snij de tomaten door de helft (de écht grote tomaten kun je zelfs in 3’en snijden). Plaats deze in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie, balsamico, tijm, peper en zout, en plaats in de oven voor 30 minuten op 180 graden celsius.

Rooster terwijl je wacht de pijnboompitten en mix ze terwijl ze nog warm zijn (dat maakt het mixen wat makkelijker) met creme fraiche en geitenkaas. Hou een eetlepel met pijnboompitten apart, deze kun je vlak voor het opdienen gebruiken voor de garnering.

Zet een tweede ovenschaal klaar, leg de hartige taart vellen erin, en bedek met de geitenkaas & creme fraiche mix. Let de tomaten er bovenop, en besprenkel het geheel met wat van het sap dat in de eerste ovenschaal zat. Zet de schaal in een oven voor 20 minuten op 200 graden celsius.

Garneer met de microgroenten en de overgebleven pijnboompitten.

Bon appetito!

Leave a comment