Via-Pecastel-Logo

Stoksnijbonen

NIVEAU: MAKKELIJK
🌱 Aantal planten: 25 (3 vroeg, 14 middel, 8 laat geplant)
🥒 Opbrengst tot 4 juli 2020: 0 snijbonen
Hoogte: 2 meter

✿ Plant 4 tot 8 zaailingen per stok voor het beste resultaat.
☞ Oogst 2,5 maand na het planten van de zaadjes.
☀ De snijboon houdt van warme & zonnige plekken die niet te nat zijn.
💚 Rijk aan vezels, ijzer, calcium en fosfor en bevatten veel vitamine A en C.  Ze zijn rijk aan fytonutriënten die allen een antioxidant-werking hebben. Bovendien rijk aan kalium én calorie-arm.

15 MEI

Dit was de eerste keer dat ik snijbonen uitprobeerde en om heel eerlijk te zijn zou ik het een volgende keer íets anders aanpakken. Je kunt namelijk 4 tot 8 zaadjes per potje planten, en die kun je vervolgens bij het uitplanten dan ook in één keer overzetten. Super makkelijk – je zet het potje op z’n zij en schuift als het ware het geheel er in één keertje uit en die zet je dan weer in zijn geheel buiten op de plek naast de stok waar je ze wilt hebben. Na IJsheiligen (15 mei) kunnen de zaailingen naar buiten.

19 MEI

Ja tóch, de eerste zaailing! Na een paar dagen komt ‘ie al omhoog.

27 MEI

Dit was de eerste keer dat ik snijbonen uitprobeerde en om heel eerlijk te zijn zou ik het een volgende keer íets anders aanpakken. Je kunt namelijk 4 tot 7 zaadjes per potje planten, en die kun je vervolgens bij het uitplanten dan ook in één keer overzetten. Super makkelijk – je zet het potje op z’n zij en schuift als het ware het geheel er in één keertje uit en die zet je dan weer in zijn geheel buiten op de plek naast de stok waar je ze wilt hebben. Na IJsheiligen (15 mei) kunnen de zaailingen naar buiten.

23 JUNI

Snijbonen zijn een van de makkelijkste groenten in de moestuin. Het maakt eigenlijk niet uit waar ze staan, ze komen bijna altijd op. Bij mij staan ze in een bak met daarin moestuin-aarde, en langs het huis in de volle grond, wat eigenlijk een combinatie van veengrond en zand is (zie de foto hierboven) – en die groeien eigenlijk nog een stuk beter dan in de moestuin-aarde.

23 JUNI

Langs de oost-muur!

23 JUNI

Snijbonen houden van een zonnige en droge plek. De bonen staan bij mij op twee verschillende plekken in de tuin: middenin de tuin en langs de oost-muur. De gemiddelde windrichting in Nederlands is zuidwest, dus langs de oost-muur staan de bonenstaken het droogst, en inderdaad… Die bonenstaken groeien het hardst!

27 JUNI

Hier lijkt iets te gebeuren..?
3 JULI