Via-Pecastel-Logo

Cavolo Nero

13 APRIL
De zaadjes heb ik in een warme en gereguleerde omgeving van de kas en mijn zolder tot een klein plantje uit laten groeien. De palmkool kan wel tegen een beetje kou – die van eind vorig jaar hebben bij mij zelf overwinterd, sneeuw en dikke vorst overleefd! – dus ik hoefde niet te wachten tot IJsheiligen om deze buiten uit te planten.
5 MEI
Op 22 april heb ik de cavolo nero uitgeplant in de moestuin-bak. Ik werd her en der op blogs gewaarschuwd voor de vogels, die in één nacht de palmkool kunnen omleggen (opsmikkelen), want ook zij vinden het een lekkere groente ;). Ik heb op hoop van zegen géén net gespannen (vond ik teveel gedoe), maar heb het gewoon geprobeerd. En tot nu toe lijken ze nog veilig. Afkloppen!
11 MEI
Ik heb één palmkool in een pot in de kas laten groeien. Op de volgende foto zie je het verschil tussen het buiten uitplanten en in de kas houden: De kleur van het blad lijkt iets te verschillen, net als het feit dat de bladeren buiten breder zijn en meer naar buiten vallen. Naar mate de plant verder groeit zal dit verschil denk ik kleiner worden.
11 MEI
Deze palmkool heb ik als klein plantje met een paar bladeren uitgeplant in mijn moestuin-bak.
16 MEI
16 MEI