Via-Pecastel-Logo

Kruidentuin

Als half-Italiaanse gaat mijn hart sneller kloppen van alle soorten Italiaanse kruiden. Je kunt me wakker maken voor gnocchi met salie-boter en in elke pasta gooi ik een flinke hoeveelheid basilicum, oregano en tijm. Mijn tuin is dus niet compleet zonder een kruidentuintje.

Kruiden zijn niet alleen lekker om te eten, maar ook om te ruiken en te zien. En daarbij trekken ze ook nog eens een flinke hoeveelheid bestuivers naar de tuin, zoals bijen en hommels.

Je kunt kruiden als rozemarijn, salie en tijm natuurlijk zelf zaaien en laten uitgroeien tot een plant, maar daar heb je flink wat geduld voor nodig. Mijn tip daarom: Voor een goede prijs zijn ook al grote en sterke plantjes te verkrijgen bij het tuincentrum, dus voel je vooral niet schuldig om voor de quick win te gaan (doe ik ook in dezen).

SALIE
OREGANO
TIJM
DROPPLANT

Feels like summer, right? Heerlijk om naar te luisteren (vergeet niet het geluid aan te zetten)! En hét bewijs dat kruiden dé perfecte aantrekkers zijn van bijen en hommels. Love them (zolang ze niet in mijn glas, hap eten of onder mijn voeten zitten). 🐝