Via-Pecastel-Logo

Moestuin

Grown Your Own

Moestuinieren voor beginners

De Engelsen noemen de moestuin een kitchen garden, wat ik eigenlijk een veel betere naam vind. Bij moestuin denk je toch al gauw aan die keurig aangeharkte lapjes grond langs het spoor vol boerenkool, prei en boontjes. Of aan iets dat veel tijd en werk kost. Kitchen garden daarentegen klinkt meer als een verlengde van de keuken. Als iets groens waar van geplukt kan worden en in elke maaltijd gebruikt kan worden. Dát is voor mij de moestuin.

Hoe vaak ik niet de ijskast heb opengetrokken op zoek naar wat blaadjes rucola ter garnering van een broodje oude kaas of bord pasta, en enkel een nat, verlept en dus onbruikbaar blaadje groen ben tegengekomen. Dat moet anders, dacht ik toen. En gelukkig, ik ben er inmiddels achter – dat kan!

Een moestuin is natuurlijk pas écht leuk als die je het gevoel geeft dat je groene vingers hebt. Weinig werk, en een goede opbrengst. En dat het liefst op zo weinig mogelijk vierkante meters. I feel you. Mijn moestuin heeft dus alleen maar planten en kruiden waarvan je kunt blijven plukken, en die voor bijna élke maaltijd een lekkere toevoeging zijn.