Via-Pecastel-Logo

Recepten

Orecchiette betekent ‘kleine oren’ en is afkomstig uit Puglia.

Orecchiette alla Caponata
Courgette Ricotta Salade


ORECCHIETTE ALLA CAPONATA
2 personen: orecchiette, 1 aubergine, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 6 tomaten, kappertjes, pijnboompitten, parmezaanse kaas

Snij de aubergine in hele kleine blokjes, bestrooi deze met zout en laat het geheel een half uurtje staan. Zet water op en kook de orecchiette (zie verpakking hoe lang). Rasp in de tussentijd twee teentjes knoflook en snij een rode ui klein. Bak deze in weinig (I know, een uitdaging om niet uit te schieten!) olijfolie en voeg de aubergine toe. Laat even stoven en voeg na een paar minuten 6 gesneden tomaten toe, net als een eetlepel tomatenpuree. Vlak voor het opdienen voeg je een eetlepel aan kappertjes en balsamico-azijn toe wat je maximaal een minuutje mee laat sudderen. Garneer met pijnboompitten en (hoe kan het ook anders) parmezaanse kaas.

COURGETTE RICOTTA SALADE
2 personen: 1 courgette, 1 citroen, 100 gram ricotta

Snij de courgette in de lengte met een kaasschaaf in redelijk dikke plakken. Masseer in met wat olijfolie, zout, (chili-)peper en wat citroenrasp en leg tussen de gril. Als er donkere lijntjes op je courgette verschijnen kun je ze eraf halen, besprenkelen met citroensap en met een lepel ‘dotjes’ ricotta toevoegen. Buon appetito!