Via-Pecastel-Logo

Stekjesmuur

Na het hele huis twee lagen wit geschilderd te hebben en daarna nog een aantal muren over te hebben geverfd met een kleurtje had ik even geen zin meer in de verfkwast. Maar ook niet in een strak witte zolder. Na rond gezocht te hebben naar weelderige groene plantenwanden moest ik tot de conclusie komen dat ik daarvoor zou moeten wachten tot ik later groot (en vooral heel rijk) ben.

Gelukkig is dat niet de enige optie voor een groene wand. Ik heb thuis onwijs veel planten. Dus wat nu als ik hier stekjes vanaf neem en daar een mooie wand van creëer? Zo heb ik altijd een leuk cadeautje liggen (hangen eigenlijk) voor als ik bij vrienden op bezoek ga, kan ik langzaamaan mijn plantencollectie nog verder uitbreiden, én heb ik een gezellige plantenwand die ook nog eens makkelijk verder uitgebreid kan worden.

Ook zo’n mooie wand maken? Binnenkort zal ik het DIY stappenplan hier delen.

Home is where the plants are.

everybody

ZAAGCACTUS

Een zaagcactus kun je redelijk makkelijk stekken. Snij het blad een paar centimeter boven de grond af. Het blad kun je in meerdere delen snijden (5cm lang). Hou wel in de gaten wat de onderkant of de bovenkant van het blad is. Zet het stekje in water en laat het wortelen, en daarna kun je ze in aarde zetten.

PANNENKOEK PLANT

De makkelijkste plant om te stekken! Als je goed kijkt bij de moederplant zie je allemaal mini-plantjes eromheen. Snij deze zo dicht mogelijk bij de moederplant af met een schoon mes en zet het stekje in water. Binnen de kortste keren is deze geworteld en kan ‘ie de aarde in. Het zal je verbazen hoe snel dit dan weer uitgroeit tot een mooie pannenkoekenplant.

HANGPLANT EPIPREMNUM PINNATUM AUREUM

Pak een een schoon mes en snij de stengel net onder de knoop van en blad door. Let erop dat er niet teveel blad aan het stukje dat je wilt stekken zit (max. 2 blaadjes) en hou er rekening mee dat het niet de snelste plant om te stekken is, dus dat geduld een schone zaak is. Na enkele weken is de gemaakte wortel lang genoeg en met een beetje geluk is er een nieuw blad in aanmaak. Hét moment om ‘m in de aarde te zetten dus!