Via-Pecastel-Logo

Tomaten (van zaad)

15 APRIL
25 APRIL

Vol enthousiasme begon ik eind februari al wat tomaten binnen voor te zaaien, en heb ik in april de eerste probeersels in de kas uitgeplant. Het was nog koud, maar wie niet waagt, wie niet wint, toch..? 😇
25 APRIL
10 MEI
14 MEI

De tomatenplantjes zijn inmiddels planten geworden van zo’n 60 cm hoog, ze zien er gezond uit en lijken zelfs bij het uitplanten met nachttemperaturen rond de 3 graden geen stress te hebben ervaren (althans, ik zag geen gekruld blad, ik heb het ze helaas niet kunnen vragen 😏).

De iets hogere temperaturen van de afgelopen tijd hebben in een kleine groeispurt geresulteerd en jawel, zie hier: De eerste tomaatjes hangen aan de plant! 🥳 Hoe goed is dat! Dus, lieve tomatenplantjes ‘Keep up the good work!’ want ik kan niet wachten op een hele zomer tomaten uit eigen tuin! 😍
2 JUNI
2 JUNI
Bij deze drie foto’s van 2 juni zie je heel duidelijk hoe je kunt zien dat het andere tomaten zijn. De tros-groottes verschillen, net als de kroontjes van de tomaten.
2 JUNI
Deze heeft bijvoorbeeld zo’n groot kroontje, dat ik verwacht dat ‘ie nog een stuk groter gaat groeien!