Via-Pecastel-Logo

WORKSHOPS

Botanical Retreat May ’21

Villa Lena organizes a Creative Retreat exploring the magical power of botanicals in art and food, in collaboration with Rebel Rebel’s Tuscan Flower School and artist Nadine Goepfert, an innovative textile designer focusing on natural dyes while in residence at Villa Lena.

Cobo & Co

Creatieve Retreats

Ben je toe aan een dosis creatieve energie? Uit je hoofd en ongestoord met je handen aan de slag? Cobo&Co organiseert creatieve retreats in Nederland waarin moderne workshops van hoge kwaliteit centraal staan. Eind mei zou ik dolgraag meedoen aan hun Creative Weekend Retreat, een fijne creatieve mini-vakantie in eigen land. Met dagelijkse workshops en tijd voor jezelf. Digitaal detoxen en opgeladen terug naar huis mét nieuwe skills. Ze hebben hiervoor een toplocatie gevonden: veel ruimte binnen en buiten, een zee van groen, een verborgen paradijsje. Compleet met rondscharrelende kippen en op een steenworp afstand van het centrum van Utrecht. Tijdens deze design & craft retreat is er veel tijd, ruimte en inspiratie om je eigen creativiteit te vinden en met je favoriete materiaal te spelen, experimenteren, ontwerpen, maken.


Studio May & June

Tuinier & Pluktuin Workshops

Meer leren over tuinieren en ontwerpen? Dat kan! Met de hernieuwde aandacht voor duurzaamheid en mindfulness is ook tuinieren weer terug in de gratie. Werken met planten in regen en zon, het kweken van groente en fruit, je eigen bloemen in een vaas op tafel – het is goed voor je hoofd, en goed voor de aarde.

De Wilde School

Online

De Wilde School laat je op een verfrissende, speelse wijze kennismaken met oeroude kennis. Door je te inspireren en verbinden met de overvloedige wilde natuur om je heen. Wildplukken draagt bij aan je gezondheid, je geluk en zelfs aan een betere wereld. En uiteraard gezonde en heerlijke voeding, medicijnen en materialen, zó voor het oprapen!

Volg een online jaar of eenmalige wildplukcursus.

Down Yoga

Online

De fijnste online yogaschool die ik tot nu toe ben tegengekomen. Je hebt de kans om je yogaklas je volledig eigen te maken. Je kunt zelf kiezen welke stem en muziek je wilt hebben, hoe vaak je wilt dat er gesproken wordt, je kiest een type yoga, focus (zoals core), hoe lang je op het einde wilt blijven liggen en daarnaast heb je ook nog de keuze uit klasjes van 9, 10, 12, 15, 18, 20, 25, 30, etc. minuten.

Ik start mijn ochtenden buiten (ja, zelfs in oktober!) met 15 minuten Quick Flow Core Strength met de stem van Mars. Een aanrader om zo wakker te mogen worden!